Bike Totaal Steven Koelewijn Spakenburg maakt zich op voor de toekomst

Bike Totaal Steven Koelewijn Spakenburg maakt zich op voor de toekomst

In 1993 verruilde Bike Totaal Steven Koelewijn het plekje aan de haven voor een locatie op het industrieterrein. Een schot in de roos. Vele klanten vanuit de hele regio wisten de grote winkel te vinden. Na slechts zeven jaar werd het pand met een showroom van bijna 500 vierkante meter aan de Zuidwenk 80 al te klein en werd het pand aan de Zuidwenk 82, een voormalige drukkerij, aangekocht. De showroom werd twee keer zo groot, bijna 1000 vierkante meter en er was nog zo’n 500 vierkante meter beschikbaar voor magazijn en werkplaatsen. De beide winkels werden geopend door de trotse oprichter van het familiebedrijf, wijlen Steven Koelewijn Senior. Hij startte het bedrijf in 1937.

Zeven jaar geleden werd de scooterafdeling verkocht aan Arnoud Huijgen. Hij huurde in de afgelopen jaren een deel van het pand. Sinds november dit jaar is Koelewijn Scooters & Motoren verhuisd naar de Kronkels.

In 2019 ontstond bij eigenaren Jan Huijgen, Marcel Muijs en Larry Koelewijn de wens om de showroom opnieuw te gaan inrichten. Verschillende opties werden naast elkaar gelegd en toen eind 2020 duidelijk werd dat de scooterafdeling een eigen plekje had gevonden is er flink doorgepakt. Verschillende ontwerpen passeerden de revue en uiteindelijk werd begin 2021 de knoop doorgehakt.

Na het vertrek van de scooterafdeling kon er begonnen worden met de voorbereidingen en inmiddels is de verbouwing in volle gang. De werkplaats is inmiddels vergroot en nu bereikbaar via de hoofdingang. Begin januari zal er een nieuwe vloer aangebracht worden in de showroom.

Om die reden zal Bike Totaal Steven Koelewijn vanaf 3 januari tot en met 15 januari geheel gesloten zijn. Tijdens de lockdown is het onderhoud van fietsen als essentieel aangemerkt, waardoor fietswerkplaatsen wel open mogen. De planning voor de verbouwing lag al vast, vandaar toch een sluiting van twee weken. Mede-eigenaar Marcel geeft aan dat er bij spoedreparaties of pechgevallen gewoon gebeld kan worden: “We laten niemand in de kou staan. We hebben immers nog twee winkels en Amersfoort en Baarn waar we de fietsen ook kunnen repareren. Dus bel gerust en we komen je fiets ophalen.”

Mede-eigenaar Jan kan niet wachten tot de verbouwing klaar is: “Het wordt zo gaaf! Een winkel die weer helemaal van deze tijd is. Zelfs met een ruime gezellige koffiebar erin waar je tijdens het wachten op onderhoud of een reparatie even kunt neerstrijken. Zonder al te veel prijs te geven kan ik zeggen dat we in die ruimte het verleden zullen eren.”

Ook Larry geeft aan dat Bike Totaal Steven Koelewijn weer helemaal klaar gemaakt wordt voor de toekomst: “Het werd echt tijd voor vernieuwing op de winkelvloer. DRG, de organisatie achter het Bike Totaal concept, heeft vakwerk geleverd qua ontwerp voor de binnenkant. We kunnen hier flexibel mee omgaan, waardoor we ook lopende de verbouwing nog wat dingen anders konden doen.”

Als de winkel klaar is, zal daarna de buitenkant worden aangepakt. Ontwerpbureau Bluedust heeft hiervoor een prachtig ontwerp gemaakt en Van Oosterom Bouw zal, net als de binnenkant, ook de uitvoering daarvan voor z’n rekening nemen.

“We hopen dat de lockdown snel voorbij is, zodat we weer kunnen doen waar we, met ons fantastische team, al sinds 1937 goed in zijn. Fietsplezier verkopen!”, aldus Larry.

Dit artikel verscheen ook in 'De Bunschoter' van 29 december 2021.